Оолонг
Улун (кит. Трад. 烏龍, упр. 乌龙, піньінь wū lóng, «темний дракон»; також оолонг, улунг і Улонг - помилкові варіанти транслітерації з англійської), або цин ча ( «бірюзовий чай») - напівферментований чай, який по китайській класифікації займає проміжне положення між жовтим і «червоним».
За класифікацією за ступенем ферментації ферментує на 50% (в ідеалі). При його обробці ферментацію не доводять до кінця: їй піддається не весь лист, а лише його краю і частина поверхні. У той же час внутрішні шари чайного листа зберігають притаманну їм структуру і не ферментують. Тому вважається, що «улун» поєднує в собі властивості як зеленого - яскравий аромат, так і червоного - насичений смак
Показано з 1 по 11 із 11 (1 сторінок)